top of page
טיפים להורים
למה חשוב לגעת ולהעניק מגע, איך להתייחס לבכי של התינוק, למה ההתהפכות תורמת לביטחון העצמי, מה עושים כשלהורה נגמר הכוח....נושאים כאלו ואחרים תמצאו כאן מהעולם של הליווי ההתפתחותי לתינוקות ומהטיפול ההוליסטי.
חיפוש


החשיבות של וויסות תחושתי ורגשי לאורך זמן ואיך ניתן לעזור כשיש קושי - הסיפור של נוי בן ה-9
סיפור מקרה מהקליניקה לטיפול הוליסטי שממחיש את הקשר הישיר בין ויסות תחושתי בילדות המוקדמת לבין ההתמודדות עם אתגרים בגילאים מאוחרים יותר


חיזוק מערכת החיסון – מחשבות לחורף בריא
בתקופה הזו, עם מחלות החורף שמקיפות אותנו, כולנו מחפשים דרכים לשמור על עצמנו ועל הילדים האהובים שלנו. רציתי לשתף כמה מחשבות שיכולות לעזור..


פירות הדר של חורף – זמן איכות משפחתי
יש משהו קסום בלפתוח תפוז או קלמנטינה ליד הילדים. גם אם הם עוד לא מקלפים בעצמם, הם צופים, לומדים ומתמלאים סבלנות.


הקשר בין התפתחות התינוק לשינה
היכולת להירדם בנינוחות נבנית במהלך שעות הערות, תינוק שמרגיש נינוחות במהלך היום יפתח יכולת טובה יותר להירדם ולישון בשקט.


לקראת ראש השנה: יוצרים הרמוניה ואנרגיות חיוביות בבית
כשבחוץ יש חוסר שקט ואנחנו מרגישים מתח, חרדה וחוסר אונים, חשוב לזכור שיש לנו את היכולת להשפיע על האווירה הפנימית בבית ובתוכנו.


האם יש דבר כזה: יותר מדי על הידיים?
בזמן שהותם ברחם, תינוקות רגילים לנוע יחד עם אמא. עם הלידה, הם יוצאים לעולם שבו יש כוח כבידה, וכל חוויית התנועה שלהם משתנה.


איך תינוקות מגיבים למתח בתקופות של חוסר ודאות – סיפור מקרה מהקליניקה
בתקופת המלחמה המאתגרת הזו, בה רבים מאיתנו מתמודדים עם לחצים רגשיים כבדים, התינוקות שלנו מגיבים למתח בדרכים משלהם שלא תמיד ניתן לראות מיד.


המעבר לאוכל מוצק בהתפתחות התינוק
כהורים טריים, בדיוק כשהתחלנו להבין את הצרכים הבסיסיים של התינוק, אנו ניצבים בפני אתגר חדש: המעבר לאוכל מוצק. מתי להתחיל? כיצד לגשת לכך?


חציית קו האמצע: חשיבותה להתפתחות התינוק
חציית קו האמצע היא יכולת מוטורית חיונית המשפיעה לא רק על התנועה, אלא גם על התפתחות המוח. יכולת זו מאפשרת הפעלה תקינה ומסונכרנת של שתי...

כשהנפש יוצאת מאיזון: דכדוך ודיכאון אחרי לידה
לעתים בעקבות הלידה הנפש יוצאת מאיזון והאם חווה דיכאון או דכדוך אחרי הלידה. פרחי באך יכולים להקל באופן טבעי במצבי דכדוך ודיכאון.


השבועות הראשונים: האם כל בכי של התינוק מסמן רעב?
בשבועות הראשונים לחייו, התינוק עדיין לומד להבין את צרכיו הבסיסיים. רעב, עייפות, צורך במגע ותנועה. לא כל בכי נובע מתחושת רעב.


מה הקשר בין התהפכות לביטחון עצמי?
התהפכות משפיעה גם על ההתפתחות הרגשית: היא עוזרת לתינוק להתמודד עם שינויים בעולם שמסביבו. זהו שלב קריטי בהתפתחות, גם במישור התנועתי וגם ברגשי


מתי לאתגר את התינוק ומתי לפנק ? על מוטיבציה כמרכיב חשוב בהתפתחות
המוטיבציה היא מרכיב חשוב מאוד בהתפתחות התינוק. האם אפשר לעורר מוטיבציה גם אצל תינוקות שמראים פחות רצון יוזמה? בהחלט! במאמר תמצאו רעיונות


12 שיעורי חיים מופלאים שאנחנו יכולים ללמוד מהתינוקות שלנו
לפעמים החכמה הגדולה ביותר מגיעה מהמקומות הקטנים ביותר. בואו נלמד מהתינוקות שלנו לחיות ברגע, להתפעל מהפשוט, ולאהוב ללא גבולות.


מסע הישיבה: מתי, איך, ולמה זה כל כך מרגש?
מתי כבר נראה את הקטנצ'יק שלנו יושב? איך נעזור לו? ומה בכלל כל המהומה הזאת סביב הישיבה? בואו נדבר על זה, כי זה באמת רגע קסום!


פרחי באך שכדאי להכיר בתקופת ההורות אחרי הלידה
חופשת הלידה היא זמן ייחודי בו לצד הלמידה על ההורות ישנו גם תהליך של חיפוש איזון אחרי הלידה. פרחי באך יכולים לסייע לנו להתמודד עם השינויים.


עייפות אחרי לידה: כיצד פרחי באך יכולים לעזור?
העייפות היא אחד האתגרים הגדולים בהורות בשנה הראשונה אחרי הלידה. חוץ מסבלנות, הפסקות קטנות, גם פרחי באך יכולים לעזור ולהעניק כוח וחיוניות


האור שבפנים: לחגוג חנוכה בדרך שלנו
חנוכה היא תקופה עמוסה,לפני שנכנסים למערבולת האירועים, בואו נמקד את "האור" בדברים המשמעותיים למשפחתנו. זה כמו להאיר עם פנס על פרטי היומיום


איך לעודד דיבור אצל תינוקות?
אפשר ומומלץ לעבוד עם התינוק כבר בשבועות הראשונים בחייו על מודעות לפה וחיזוק שרירי הפה. במאמר תמצאו רעיונות איך לעשות זאת
טיפים : Text
טיפים : Blog2
bottom of page